Si pentru ca iarna e aici si, odata cu ea, vin si sarbatorile, vacantele, cadourile, zapada, bucuria din ochii copiilor, veselia meselor in familie, calatoriile spre munti mai reci sau mari mai calde, ce-ati zice de un loc in care “traieste” cineva iubit de toata lumea, cineva pentru care oamenii nu ies in strada, ci la Mall, cineva care, intr-o noapte magica, se strecoara in casele noastre si aduce muuulte, muuuulte cadouri.

Ce-ati spune de locul in care Mos Craciun vine la munca in fiecare zi,

citeste scrisori, trimite scrisori, coordoneaza o armata de elfi care impacheteaza cadouri, tine pe genunchi armate de copii anual si mai are si timp sa zboare prin toata lumea o data pe an?

Ce-ati spune de Rovaniemi?

Nu, nu e un loc ascuns, asa cum s-ar crede 🙂 Daca ne gandim ca Mosul are un dar nemaipomenit in a se ascunde/deghiza, e chiar usor de ajuns, cu un avion de la Bucuresti la Helsinki si altul de la Helsinki la Rovaniemi sau charter din Bucuresti, direct.

Zborul catre noaptea polara e unic, pentru ca in lumea lui Mos Craciun asfintitul e la fel de magic

aeroportul e de pe alta lume

si afli imediat unde ai ajuns, ca sa nu ai dubii

Rovaniemi e un orasel linistit, cu multe hoteluri calduroase, restaurante cochete in care mancarurile (carnea de ren predomina) au gust si arata bine

cu un Arctic Museum futurist ca design si bine dotat ca exponate (si care iti va forma o idee despre viata in zona Cercului Polar).

Dar Rovaniemi e mai mult decat atat, e locul in care Mos Craciun intampina hoardele de parinti si copii, in casa lui asezata chiar pe Cercul Polar.

E locul in care cei mici simt din plin magia elfilor, participand la cursurile de la Scoala de elfi, unde invata sa faca vraji

unde se pot plimba in sanii trase de renii Mosului

pot fi trasi de husky in sanii nordice

sau pot vizita Oficiul postal al Mosului, unde se aduna milioane de scrisori anual din toate colturile lumii.

Si, daca nu e de ajuns, in Santa Park sunt spectacole gen Cirque du Soleil pentru aprinti si copii

se pot vizita atelierele elfilor

poti bea o bautura arctica in galeria de gheata

iar copii vor fi in al noualea cer printre toate atractiile parcului

Rovaniemi e o lume a copiilor mici si a copiilor mari, sub un cer magic si pe un Cerc Polar ce pare a-si avea originea si punctul final la casa Mosului.

sunset in Rovaniemisunset in Rovaniemi

A, era sa uit, Mosul are si el Facebook 🙂