Qatar, o tara mica a Peninsulei Arabice, o tara puternica a lumii moderne, izvorata din desertul fierbinte, crescuta pe un imens camp de petrol, o tara in care din 2,6 milioane de locuitori doar 300.000 sunt localnici, restul fiind expati.

O cunoaste toata suflarea calatoare care a mers vreodata spre Asia sau Africa si a facut escala la Doha. Si am vazut cu totii, din avion, impunatorii zgarie-nori ce se inalta din nimic. Dar daca drumul tau trece prin Doha si ai 2-3 zile la dispozitie, vei descoperi cateva lucruri surprinzatoare de vazut si de facut. Si, poate, Qatar nu va mai insemna doar o escala catre lumea frumoasa.

Sigur, primul lucru care te va impresiona va fi aglomeratia de zgarie-nori, fie ca-i vezi ziua

fie ca-i vezi noaptea.

Apoi, exista vechea piata, Souq Waqif, cu restaurante foarte bune

si o groaza de lucruri de vanzare,

printre care pui colorati

pasari

soimi de vanatoare

si cai

Puteti inchiria un 4X4 cu sau fara sofer pentru o calatorie printre rafinariile Qatar-ului

catre desertul camilelor

spre un dune bashing de sa va stea inima-n loc

iar la final sa va aruncati in apa limpede si calda a Golfului Persic.

Si mai puteti sa vizitati in Qatar un mall cum n-ati mai vazut, Villagio Mall. E o Venetie neasteptata, cu canale, gondole si gondolieri, printre magazine de lux si parfumerii cum numai in Arabia gasesti.

Iar cei mici vor gasi acolo un imens spatiu de joaca

Ce sa mai faceti in Doha? Mai exista Muzeul de Arta Islamica, pentru impatimiti si nu numai. E bine intretinut si are cateva piese frumoase.

Qatar, Ramayana, sec 18
Ramayana, sec 18
Qatar, Coran din 1284
Coran din 1284
Qatar, reprezentare geometrica a eclipsei, 1479
reprezentare geometrica a eclipsei, 1479
Qatar, Muzeul Artei Islamice
Muzeul Artei Islamice

Si pentru ca in Lumea Frumoasa din Qatar exista asfintit, ia unĀ Dhow si pluteste in apele Persiei visand la 1001 de Nopti de dragoste.

Qatar e o surpriza frumoasa, un melanj intre desert si mare, o mireasma a Arabiei pierdute printre rafinarii si zgarie-nori.

1 COMMENT

  1. Am ajuns in Doha doar in tranzit, de cateva ori, iar orasul l-am vazut numai din avion. Chiar imi doresc sa vizitez orasul asta, poate si numai pentru o zi. Frumos articol si superbe fotografii!

Comments are closed.