Rio e un oras care iti intra in suflet si-ti ramane in minte. Favele, caipirinha, Copacabana, Sugar Loaf, samba, Christ the Redemeer, ocean, turisti, localnici, trafic intens, cocktail-uri, religie, aglomeratie, pitoresc, agitatie, lux, saracie, maimute …toate iti lasa urme adanci in minte si toate reusesc sa creeze acolo un melanj unic pe lumea asta. Daca Laos, Cambogia, Malaezia te lovesc cu arome si gusturi, Rio te va uimi prin culori, arome si bucuria de a trai a oamenilor.

Rio e un oras viu si alert. E un oras de vazut intr-o saptamana daca vrei sa apuci sa te si relaxezi. Dar, daca nu ai mult timp la dispozitie, nu-i o problema mare, pentru ca Rio te va impinge de la spate si vei pleca dupa 2-3 zile incarcat cu sentimente cat pentru o saptamana.

Dar sa incepem…

Christ the Redemeer

Binecunoscuta statuie a lui Iisus Hristos (al carei cap a fost sculptat de catre  romanul Gheorghe Leonida) e primul lucru pe care il cauta din priviri turistul insetat de Rio. Si nici nu e greu de zarit, cocotata fiind pe varful Corcovado. Mai greu e de ajuns acolo, coada fiind incredibila, mai ales pe o caldura intensa de Decembrie. Dar, cu ajutorul unui taximetrist descurcareti si a catorva dolari bine plasati de acesta, te poti trezi destul de in fata la un moment dat 🙂

Vei urca, dupa ce scapi de coada, o serie de trepte, destul de chinuitoare pe caldura, dar vei fi insotit de niste maimute vesele si simpatice

ajuns in varf, dai de nebunia turistilor fericiti ca au ajuns acolo 🙂 , asa ca un selfie sau o poza cu statuia fara turisti pare o “misiune imposibila”

Dar Rio, vazut de sus, face cat o mie de scari si milioane de cozi si miliarde de cuvinte

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
laguna Rodrigo de Freitas
laguna Rodrigo de Freitas
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Copacabana

Al doilea lucru pe care-l face turistul in Rio, e sa traga o fuga pe Copacabana. Si da, una dintre cele mai cunoscute plaje din lume, e plina de viata si savoare locala. Si nu, nu are cea mai frumoasa apa din lume 🙂

rainbow over Copacabana
rainbow over Copacabana
rainbow over Copacabana
rainbow over Copacabana
life on Copacabana
life on Copacabana
Copacabana
Copacabana
Copacabana
Copacabana
Copacabana view from Sugar Loaf
Copacabana view from Sugar Loaf
Copacabana in the night
Copacabana in the night

Copacabana, noaptea de Revelion

Daca mergi de Revelion la Rio, ai o singura mare optiune de a petrece noaptea dintre ani, Copacabana. Plaja se transforma in acea noapte intr-un mare ring de dans, toate hotelurile sunt pline ochi, pe acoperisurile tuturor hotelurilor se dau petreceri care mai de care mai luxoase.

Lumea” se scurge” dinspre favele spre plaja incepand cu ora 19.00 pentru a prinde un loc cat mai bun pentru concerte si pentru focul de artificii de la miezul noptii.

Artificiile sunt aruncate de pe barje ce se afla pe apa in golful Coapacabanei.

Sugar Loaf

Sugar Loaf este varful ce strajuieste Copacabana si face Rio cunoscut in lume, dupa statuia lui Iisus si plaja. Numele vine de la modul de prezentare a zaharului rafinat ce se exporta pe vremuri VEZI AICI

Poti urca pe varf cu telecabina, vederea de sus fiind spectaculoasa, avand la picioare atat Copacabana, cat si laguna.

Gradina botanica

O surpriza placuta in Rio, Gradina botanica este frumoasa, populata cu o multime de arbori exotici si ofera cateva ore de liniste si relaxare, in agitatia orasului.

Durian
Durian
Frangipan rosu
Frangipan rosu
banan de apa
banan de apa

Catedrala catolica

Futurista, o catedrala cum n-ai mai vazut

De prin Rio

Parlament
Parlament
teatrul municipal
teatrul municipal
Universitatea
Universitatea

Escadaria Selaron

“Scarile lui Selaron” (traducere), numite asa dupa artistul chilian care a lucrat la ele mai bine de 23 ani, renumite in toata lumea datorita placilor de faianta colorata cu care sunt impodobite, faianta adusa de turisti din toaate colturile lumii si donata artistului pentru a-si continua munca. Poti pierde lejer jumatate de zi aici cercetand fiecare imagine creata de artist, pentru ca fiecare imagine spune o poveste.

Favele

Si pentru ca Rio inseamna si favele, nu poti rata, daca nu o incursiune in favelele turistice, macar niste poze frumoase

Si poti vizita si Sambadromul, arena prin care trec scolile de samba, gol acum, dar plin in timpul Carnavalului de la Rio.

Rio? Un exemplu, in plus, ca lumea chiar e frumoasa!

P.S. Poze sunt realizate de “Lumea frumoasa“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × one =