Peru, quest for Inca, part. no. 1

0
2526

Peru – mii de km parcursi cu avioane, van-uri, jeep-uri. Peripetii si aventuri. Calea Lactee deasupra. Placerea sufletului si a ochilor. Adrenalina. Dune imense. Ocean uimitor. Machu Picchu. Coca. Nazca. Titicaca. Lima.

Poate cea mai complexa tara a lumii. Poate unii dintre cei mai binevoitori locuitori ai lumii. Poate unele dintre cele mai frumoase si intrigante enigme ale lumii.

Peru e un vis al calatorului, un vrajitor al simturilor si un drog al mintii. Nu poti pleca din Peru fara sa lasi o parte din tine in urma, spre a o regasi candva, cand te vei intoarce. Si te vei intoarce, da…

Sa incepem.

Am grupat Peru cu Bolivia (in alta postare viitoare) si planul pentru 16 zile a fost asa:

Bucuresti-Amsterdam-Lima-Paracas-Nazca-Arequipa-Colca Canion-Puno-Bolivia (Copacabana-La Paz-Tiahuanaco-Uyuni-La Paz)-Cuzco- Machu Picchu-Cuzco -Lima- Amsterdam-Bucuresti

Lima

a fost “aperitivul” acestei calatorii. Un aperitiv gustos din care m-am infruptat cu pofta si al carui gust mi-a spus ca si “felurile de mancare” viitoare vor fi exceptionale.

Am inceput cu un ceai de coca, am continuat cumparand si frunze de coca (a nu se intelege ca eram high déjà),

coca in Lima, Peru
coca in Lima

si m-am racorit cu o Inka Cola,

Inka Cola
Inka Colav

Lima este un oras viu, destul de curat, usor de vazut intr-o zi daca esti grabit:

Lima, Peru
Lima, Peru
Lima, Peru
Lima, Peru

Paracas

La 3 ore de Lima se afla parcul national Paracas. Croazierele te duc la Insulele Ballestas, casa a mii de pasari,

Paracas
Paracas

terioriu al leilor de mare,

focilor si al pinguinilor

si locul in care se afla renumitul Candelabru Geogliph, realizare a culturii Paracas.

Geogliph
Geogliph

Dupa croaziera, drumul spre Nazca trece pe la Huacachina, locul celor mai inalte dune de nisip din lume. Cerro Blanco este cea mai inalta duna din lume si este numita Everestul dunelor de nisip.

N-am putut rezista tentatiei de a face sandboarding si ne-am urcat intr-un Dune Buggy.

“Masinuta” prindea o viteza incredibila pe nisip, iar soferul era cu adevarat “loco” – ne-a aruncat de pe un varf de duna pe altul, a coborat in gropi imposibile, a urcat dune imense si, desi Oana incepuse sa “delireze” tipand ca “Nu e ma mare lucru, nu eeeee!!!!”, cred ca am vazut cu totii moartea cu ochii de cateva ori. Oricum, cand a oprit pentru sandboarding, toti radeam isterici.

Sandboarding-ul a fost din alta poveste. Este o senzatie unica si de neegalat. Sa cobori pe placa, pe nisip si mai ales cu burta pe placa, sa vezi si sa simti viteza pe care o prinde placa, sa vezi cum te apropii vertiginos de baza dunei si sa simti adrenalina curgandu-ti prin vene e tot ceea ce ti-ai putea dori inainte sa mori.

sandboarding
sandboarding
sandboarding masters
sandboarding masters
sandboarding
sandboarding

Nazca

Dupa un mic dejun frugal si o asteptare instructiva in micul aeroport din Ica ne-am imbarcat in 2 avionase pentru a zbura pe deasupra desenelor de la Nazca. Zborul a fost ok, desi avionul era mic si usor si am apucat sa vedem foarte bine Astronautul, Pasarea Colibri, Kiwi, Cainele, Scorpionul, Maimuta, Sopirla, Sarpele etc.

Astronautul
Astronautul
Monkey Nazca lines
Maimuta
Pasarea Colibri
Pasarea Colibri
Scorpionul
Scorpionul

Nazca lines

Urmatorul episod Peru, quest for Inca, part. no. 2